vrijdag 21 juni 2013

Dag 32: Weekendplannen

Tot nu toe waren de meeste weekends rustig en bleven we hoofdzakelijk thuis. Nu het einde schooljaar is aangebroken en de festivalzomer van start gaat zijn er weer veel meer dingen te doen. Veel van die uitstapjes zijn gratis qua inkom, maar vreemd genoeg ben je toch meestal een pak geld kwijt op het einde van de dag. Het wordt dus een uitdaging om ergens heen te gaan maar niets uit te geven.
Het begint al deze avond: op de school van de kinderen is er een afsluitfeestje. Je kon op voorhand inschrijven voor pizza, tegen betaling natuurlijk. De italiaanse specialiteiten gaan we dus aan ons moeten laten voorbijgaan, maar dat belet ons niet om te gaan genieten van de sfeer, de circusworkshop en wat bij te praten met de andere ouders.
Dit weekend is er ook braderie in Kortrijk, weer iets om te omzeilen dus. Met koopjes en afprijzingen tot bijna vlak voor onze deur is dat niet zo evident. Al hebben ze nu wel net een nieuw speelpleintje op de grote markt neergepoot, dus toch gratis plezier voor de kinderen. Hopelijk staan er geen 20 ijskraampjes in de buurt anders wordt het wel opboksen tegen 3 ijs-eisers.
Op zondag gaan we ons eindelijk aan DE grote test wagen: een rommelmarkt. De voorbije weken durfde ik het nog niet goed aan, maar nu staan we (hopelijk) sterk genoeg in onze schoenen om zelf te verkopen maar niets extra terug mee te brengen naar huis. De zondagsmatinee's op overleie zijn gelukkig ook voorzien van randanimatie voor de kids (pony's, springkasteel, speelplein) dus hoeven ze zeker niets te kort te komen. Een gouden tip in geval van uitstappen met kinderen is zorgen dat je zeker voldoende eten en drinken mee hebt van thuis: drinkflessen met water (eventueel met diksap erbij als het extra feestelijk mag zijn), maïs- of rijstkoeken, fruit, koekjes of iets lekkers, ... want op verplaatsing is een kindermaag precies dubbel zo groot.
Een ander plan voor dit weekend is vlierbloesemsiroop maken: de struik in onze tuin staat volop in bloei en het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken. Alleen spijtig dat er zoveel suiker bij komt te kijken. Ik probeerde op internet te zoeken naar alternatieve recepten maar vond precies nergens minder dan de verhouding 1kg suiker voor 1,5 liter water. Op LETS kreeg ik wel een leuke tip om pannenkoeken met vlierbloempjes te maken. Aangezien er sowieso 'palullen' op het programma stonden gaan we ons daar ook eens aan wagen.
Een aardig gevuld weekendje dus, wat misschien wel nodig zal zijn want de laatste loodjes wegen het zwaarst. Nu nog een streepje zon er bij en dan zijn we helemaal tevreden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Palullen!?

da's w-vl zeker?

Jo

Jasmien zei

Mijn moeder maakt vlierbloesemsiroop met appeldiksap ipv suiker. Blijft wel iets minder lang goed...


X
Jasmien

greet zei

Es bij tweelingmama te rade gaan (Wild plant forager). Zij maakt de stroop met kokosbloesemsuiker dacht ik.