maandag 12 augustus 2013

Dag 64: De heenreis

* TOPMOMENTEN ONDERWEG

- Na de eerste minuut op baan al meteen overweldigd worden door een instant-vakantiegevoel
- De Belgisch-Franse grens passeren en naar het middernachtnieuws luisteren (ik herinner mij enkel nog dat Willy en Kate een zoon hadden gekregen)
- Gekir en gelach op de achterbank gedurende de eerste drie uur van de rit
- Twee slapende zonen en 1 stilzwijgend naar buiten kijkend kindje tussen 3u en 5u30
- Een drievaksbaan helemaal voor je alleen hebben met voor of achter je geen enkel andere auto in zicht
- 130 km/u rijden op een vlakke effen autoweg en het gevoel hebben alsof je auto elk moment kan opstijgen
- Franse werklui die om 2u 's nachts in hun 'Marcelleke' aan het asfalteren zijn
- meezinghits uit de jaren '80 en kinderen die nog niet oud genoeg zijn om zich bewust te schamen voor een vals kwelende moeder
- De zon zien opkomen boven Lyon
- Zo vlot kunnen rijden dat je zelfs met inbegrip van de pauzes toch voor zit op het geplande uurschema van Michelin
- Gokken hoeveel km je nog verwijderd bent van je doel en op een volgend bord zien dat het minder is dan je inschatte
- Heelhuids arriveren om 9u 's morgens met opgewekte kinderen, ondanks het feit dat ze amper geslapen hebben (en eentje zelfs helemaal niet)

* MINDER MEMORABELE REISMOMENTEN

- Een megakakpamper nog voor Parijs. Eerst hebben we nog geprobeerd om deze collectief te negeren in de hoop dat het enkel een geurtje uit de airco was maar eindelijk hebben we dan toch het onderspit moeten delven en moest ik al stoppen na een uurtje rijden.
- Net voorbij Rijsel zijn en plots beseffen dat je je rijbewijs bent vergeten (nee, ik ben niet terug gekeerd)
- De 'Orpheusfout' maken = na enkele minuten van stilte op de achterbank denken dat iedereen slaapt en even omkijken. Waarop je drie paar oogjes ziet terugstaren en ze plots allemaal terug klaarwakker zijn.
- Geen GPS hebben en ook geen kaartleespartner. Het moeten rooien met een geprinte wegbeschrijving van de Michelinwebsite en daarmee eigenlijk wel vlot je route vinden tot er plots een onvoorziene omleiding is en je door het centrum van Parijs moet zonder enige kaart of oriëntatie. Stress met de grote S!
- Tot tweemaal toe in de verkeerde rij aanschuiven bij de péage, gevaarlijke manoeuvres moeten doen om terug achteruit te rijden en dan angstige gezichtjes zien op de achterbank bij al dat moederlijk gevloek.
- Een suikervrije redbull drinken terwijl je maag geen cafeïne gewend is, omdat je denkt dat het zal helpen in de strijd tegen de vermoeidheid en na enkele kilometers verschrikkelijke buikkrampen krijgen en visioenen van helse diarree op een Franse wc met 3 kinderen bij je in het hokje (gelukkig is alles vanzelf over gegaan) 
- kinderen die 10u lang in de auto zitten zonder dat het in hen opkomt om even de ogen te sluiten, vreemd genoeg bleef het verwachte gezaag en geklaag tot het minimum beperkt.

1 opmerking:

Evelyne Van Eecke zei

Die orpheusfout is heel herkenbaar ;-)